Miért érdemes Scrabble-t játszani?

Bár manapság több tíz, ha nem százezer különböző típusú játék, játék és alkotás közül választhatunk, amelyek valahol a játék és az alkalmazás határán helyezkednek el, továbbra is növekszik azok száma, akik a Scrabble különböző változataiban betűkből rendezik a szavakat. Legyen az akár a kurnik.pl webhelyen, otthonában kényelmesen, táblával ellátott verzióval az asztalon, vagy szünetben a több száz mobilalkalmazás egyikében. De miért van így? Ez egy átmeneti divat, a szójátékok tendenciája, amely elősegíti több ember versenyét, vagy talán a Scrabble maradandó varázsa? Ha még nem válaszolt erre a kérdésre, feltétlenül nézze meg a 6 ok felsorolását, amiért érdemes játszania a Scrabble-vel. Természetesen 66 lenne belőlük, de ahhoz, hogy kalandod jól kezdődhessen, betűkből írva szavakat, elégnek kell lenned!

1. Ez egy nagyszerű módja az idő múlásának

A hagyományos Scrabble négy játékos számára több mint egy órát vehet igénybe, igaz. De ha online játszik, akkor az egész fordulóra meghatározhat egy időkorlátot. Még arra is van lehetőség, hogy kevesebb mint 10 perc alatt egy kört játsszanak le a tyúkólban! Az ilyen ötperces párharcok nem lehetnek különösebben gazdagok, ha hosszú vagy kivételesen kifinomult szavakról van szó, de tökéletesen megtanítják, hogyan kell időnyomás alatt játszani. És egyszerűen élvezheti ezt a fajta szórakozást még a munkahelyi szünetben is (és ha a főnök vagy a főnök nem figyel, akkor is közben … amit természetesen nem bátorítunk!). Sőt, néhány mobilalkalmazás egyjátékos módot kínál. A Słowotok egyik változatában (ami viszont a Scrabble variációja) 2 percen belül képezzen a lehető legtöbb szót a képernyőn látható betűkből. Ennyit tölt egy nap alatt, csak bejelentkezik a közösségi hálózatokba!

2. Semmi sem indítja a bulit, mint egy Scrabble-partit!

Biztosan voltál olyan partin, ahol az összes vendég egymásra mered, és lassan próbál olyan témát elindítani, amely hamarosan észrevétlen marad. Ezután mindenki imádkozik egy másik ember érkezéséért, vagy legalábbis azért, hogy felvillanyozó hírek jelenjenek meg a közösségi médiában valakik szakításáról vagy esküvőjéről. Ennek azonban nem kell így lennie. Csak annyit kell tennie, hogy javaslatot tesz egy Scrabble játékra a jég megtörésére. És nem mindegy, hogy ki lesz a győztes. Útközben lesz néhány érv arról, hogy mely szavaknak kell szerepelnie a szótárban, és melyek nem, megtudja, ki áll ellentmondásban a nyelvtanral, és kit zavar a táblára helyezett átok. És bizony, nem lesz unalmas játék!

3. A Scrabble összekapcsolja a generációkat

Oké – mondod – a Scrabble-t barátaival lehet játszani, de mi a helyzet a szülőkkel, nagyszülőkkel vagy gyerekekkel való integrációval? A betűkből álló szavak elrendezése szintén nagyszerű lehetőség a szórakozásra velük! Nem csak a játékban tud teljes egészében jól teljesíteni, függetlenül az Internet különböző zugainak és ismereteinek ismeretétől, vagy a Netflix híreitől (és ezek olyan témák, amelyekről gyakran nem beszélnek sokkal fiatalabb vagy idősebb emberekkel), de a nagyszüleitől is tanulhat sok olyan szó, amely ma egészen idegenül hangzik, de még mindig szerepel a szótárban. Csak előnyök!

4. A játék kielégíti a versenyeztetés szükségességét anélkül, hogy pénzt költenék a mikrofizetésekre

Sajnos a ma népszerűségnek örvendő játékok többsége mikrotörlesztésen alapul. Bár elméletileg továbbra is szabadon játszhatók, a gyakorlatban legalább tisztességes eredmények elérése érdekében lehetetlen nem elköltenie legalább egy tucat zlotyt hetente. Vagy hogy legyen angyali türelme. A Scrabble és a legtöbb klónja lehetővé teszi, hogy a napi versenyigényt kielégítse anélkül, hogy rendszeres pénzt kellene költenie. A megvásárlás után egy társasjáték évekig fog tartani, és számos webhelyen ingyen játszhat, például a kurnik.pl oldalon. Egyébként nem kell minden hónapot tölteni minden este csak azért, hogy elérje a beavatás alapvető szintjét. Természetesen nem lesz azonnal bajnok, de ha érzéke van a szójátékokra, akkor nem kell fárasztóan erőforrásokat gyűjteni, hogy csak … új forrásokat nyerjen. A Scrabble-ben és klónjaiban egy jó játékos kezdettől fogva sikerrel jár.

5. Gazdagítja szókincsét

Természetesen nem biztos, hogy mindig képesnek kell lennie a komplex kémiai vegyületek nevének elutasítására. Ön nem feltétlenül tud információkat elhelyezni az önéletrajzában szereplő összes Scrabble kétbetű ismeretéről. De a nyelvi szabályok nem lehetnek nagy titok az Ön számára. A Scrabble és klónjai játékával gazdagítja szókincsét és fejleszti a nyelvtudást. És soha nem árt egy kicsit virágosabbnak lenni, igaz? Még akkor is, ha csak a következő Scrabble játékra készül!